موضوع: "آشپزی"
طرز تهیه بستنی زعفرانی
مواد اولیه
خامه ۱۰۰گرم
زعفران سائیده شده یک سوم قاشق چایخوری
گلاب نصف استکان
شیر ۱کیلو
شکر ۲۵۰گرم
ثعلب ۳تا۵ گرم
شیررا میجوشانیم وبعدحرارتش راملایم کرده وزعفران حل شده درگلاب را اضافه میکنیم.شکروثعلب مخلوط شده را هم کم کم اضافه میکنیم باچنگال مرتب هم میزنیم تاشکروثعلب به خوبی درشیرحل شود بعدازخنک شدن مایع بستنی انرادرظرفی(استیل)میریزیم ودریک ظرف پرازیخ نرم شده قرارمیدهیم باهمزن مرتب هم هم میزنیم تابستنی خودش راگرفته وسفت وکشدارشود ظرف رادرفریزر قرارمیدهیم وبعدازنیم ساعت بستنی رادرمی اوریم ومجددا باهمزن هم میزنیم تابستنی اماده شود موقع سرومیتوانیددرظرف بستنی خوری ریخته بایک قاشق سوپ خوری شربت البالو تزیین ویاباخامه تکه تکه شده بستنی راتزیین کنید.
خامه را با کاردک فلزی یا پلاستیکی به کف سینی به۲میلیمتر بکشید ودرفریزر قراردهید بعد از سفت شدن انرا با کاردک ازسینی جداکنید و به بستنی اضافه کنید.هنگام سروبستنی ازپودرپسته هم میتوان استفاده کرد.
نکته:توجه داشته باشیدکه شیرحتما جوشیده شده باشد
مواد اولیه
تخم مرغ ۴ عدد
سبزی معطر نصف پیمانه
ماکارونی آبکش شده نیم کیلو
سیر ٢ حبه
فلفل دلمه ای ١ عدد
نمک، ادویه و روغن به مقدار لازم
طرز تهیه:
ماکارونیها را پخته و آبکش میکنیم. سپس تخممرغ، سبزی معطر و نمک و فلفل را اضافه میکنیم. سیرها را رنده کرده و داخل مواد میریزیم. فلفل دلمهای را نیز رنده کرده و به مواد فوق میافزاییم و در روغن داغ سرخ میکنیم.
مواد لازم
آب لیمو 1 ق چ
آب 1 ق چ
پودر شکر 1/2 پیمانه
وانیل شکری 2 ق چ
پودر ژلاتین 1 ق چ
سفیده تخممرغ 3 عدد
کره 60 گرم
شیر 1/2 پیمانه
شربت قند 1 ق چ
بیسکویت 120 گرم
طرز تهیه :
ابتدا آب را در یک ظرف بریزید و پودر ژلاتین را روی آن بپاشید و اجازه دهید تا ۲ الی ۳دقیقه بماند تا نرم شود.
پس از آن شیر، کره و وانیل را در قابلمهای مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قراردهید.
سپس این مواد را آرام به هم زنید تا شیر گرم و کره در آن آب شود.
آنگاه قابلمه را از روی حرارتبرداشته و ژلاتین را به آن اضافه کنید تا کاملا حل شود، پس از آن بگذارید این مایه خنک شود و چندبارهم بزنید تا سفت نشود.
پس از این مراحل سفیدهها را در کاسه بزرگی با همزن دستی یا برقی آن قدر به هم بزنید تا کاملا سفتشود.
سپس پودر شکر را به تدریج به سفیدهها اضافه کنید و به هم بزنید تا زمانی که رنگ مایعتان کاملا غلیظشود.
در این حین آبلیمو را نیز به آن اضافه کنید و به مدت ۳۰ ثانیه دیگر به هم بزنید.
پس از آن، مخلوط شیر را که خنک شده به تدریج به مواد اضافه کنید و آرام مخلوط کنید.در این مرحله مواد آماده شده را درون دستگاه بستنیساز بریزید و در صورتی که این دستگاه را در اختیارنداشته باشید مواد را در ظرف پلاستیکی گودی بریزید و آن را در فریزر با درجه بالا قرار دهید.
بعد از دو ساعت مواد به تدریج سفت میشود، در این هنگام آن را از فریزر خارج نمائید و با همزن آن قدربزنید تا نرم و یکدست شود.
پس از آن بیسکویت خرد شده را به مواد اضافه کنید.سپس در ظرف را محکم ببندید و دوباره آن را داخل فریزر با درجه کم بگذارید
مواد لازم
شکر نصف لیوان
ثعلب نصف قاشق چای خوری
وانیل نصف قاشق چای خوری
شیر 2 لیوان
هل نصف قاشق چای خوری
گلاب کمی
طرز تهیه :
ابتدا دو لیوان شیر را داخل ظرف استیل ریخته و روی حرارت ملایم می گذاریم.بعد در یک ظرف کوچک شکر، وانیل، ثعلب، هل را مخلوط کرده و داخل شیر میریزیم و سپس گلاب را هم می ریزیم و کمی هم می زنیم تا مواد خوب مخلوط شود . صبر می کنیم تا کمی سرد شود و بعد در فریزر می گذاریم.هر یک ساعت یکبار بستنی را از فریزر خارج کرده و خوب هم میزنیم تا بستنی حالت یخی نگیرد و نرم و یکدست شود.(این کار را چندین بار تکرار میکنیم) پس از چند ساعت که کاملاً سفت شد آن را از فریزر خارج کرده و میل فرمایید.
مواد لازم
بادمجان 5عدد
گوجه فرنگی 3عدد
پیاز (رنده شده)3عدد
گردو 200گرم
سیر 3حبه
سبزی (چوچاق و اناریجه یا سبزی معطر) 1پیمانه ساطوری شده
رب انار نصف پیمانه
نمك به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم
طرز تهیه
ابتدا بادمجانها را پوست گرفته و نمك میزنیم و اجازه میدهیم مدتی استراحت كنند تا تلخاب آنها برود. سپس شسته و خشك میكنیم. وسط بادمجانها را یك چاك میدهیم به طوری كه از ابتدا و انتها جدا نشوند و مناسب پر كردن مواد داخلشان باشند. بادمجانها را در تابه با روغن سرخ كرده و كنار میگذاریم. داخل گوجهها را نیز خالی كرده و پوره آنها را كنار میگذاریم. گردو را پودر كرده، سیر و پیاز را رنده زده و سبزیها را خرد میكنیم همه مواد را با هم مخلوط نموده و رب انار، زردچوبه نمك و فلفل را به آن میافزاییم و این مواد را كمی تفت میدهیم تا آب آن كشیده شده و كمی سرخ شود. مواد آماده شده را در شكم بادمجان سرخ شده ریخته، داخل گوجهفرنگیها را نیز با مواد پر میكنیم و در تابهای میچینیم، پورههای گوجهفرنگی را در تابه كنار بادمجانها قرار داده و یكی دو قاشق از مواد تفت داده شده و نصف پیمانه آب میریزیم و در تابه را میگذاریم تا باحرارت ملایم بخارپز شود.
نكات
* به جای چوچاق و اناریجه میتوانید از جعفری گشنیز و نعنا استفاده كنید.
* میتوانید اول داخل بادمجانها را با مواد تفت داده شده پر كرده و بعد آنها را سرخ كنید.یا آنها را درون فر بپزید.
طرز تهیه ترشی کلم قرمز مجلسی
مواد اولیه :
کلم قرمز به میزان لازم
سرکه به میزان لازم
هویج به میزان لازم
بادمجان بادمجان به میزان لازم
ادویه ترشی به میزان لازم
تره به میزان لازم
نمک به میزان لازم
فلفل دلمه ای رنگی به میزان لازم
فلفل تند به میزان لازم
برگ های کلم را به ارامی جدا کرده و داخل اب جوشی که کمی نمک و سرکه ریخته ایم می جوشانیم تا نرم شوند مواد داخل کلم ،،،،فلفل دلمه ای رنگی ،فلفل تند ،برگ کلم ،هویج،و بادنجان همه را خیلی ریز خرد می کنیم و کمی ادویه ترشی و نمک و سرکه اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم مواد را داخل برگ کلم می ریزیم و مثل دلمه می پیچیم( بادنجان را با کمی آب سرکه و نمک می جوشانیم و چرخ می کنیم و داخل مواد ترشی می ریزیم) برای بستن آن سبزی تره را یک دقیقه داخل اب جوش می گذاریم تا شکنندگیش از بین برود ،بعد مثل روبان می پیچیم دور دلمه ها برای تزیین هویج و برگ کلم سفید را با قالب گل مینا قالب می زنیم .
مواد اولیه :
برای 4 نفر
سیب زمینی 3عدد
تخم مرغ 3عدد
پودر سوخاری 1سوم پیمانه
نخود سبز 1سوم پیمانه
پیاز 1عدد
فلفل دلمه ای (رنگی) 1عدد
زعفران (آبكرده و غلیظ) 1قاشق سوپخوری
زردچوبه به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
نمك به میزان لازم
طرز تهیه :
ابتدا پیاز و فلفل دلمه ای را شسته و ریز كنید.داخل تابه ای مقداری روغن را داغ كرده و به ترتیب پیاز و بعد فلفل دلمه ای را سرخ كنید.نخود فرنگی را با مقداری آب و نمك و روغن بپزید طوری كه له نشوند.سپس آنها را به همراه زعفران آب كرده به پیاز و فلفل دلمه ای اضافه كنید.ظرف را از روی حرارت بردارید تا كمی خنك شود.
سیب زمینی ها را به همراه مقداری آب و نمك پخته را و آنها را داخل کاسه ای بریزید و با گوشتکوب خوب له کنید سپس تخم مرغ ها ، پودر سوخاری ، مخلوط نخود و فلفل دلمه ای ، نمک ، زردچوبه و فلفل را اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید تا مایه کتلت یکدست شود.داخل تابه روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود ، مایه كتلت را به شكل دلخواه سرخ كرده و پس از سرخ شدن داخل توری یا روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی اش گرفته شود سپس بهمراه سالاد و سس دلخواه سرو کنید.
طرز تهیه بستنی وانیلی ساده خانگی
مواد اولیه :
شکر نصف لیوان
ثعلب نصف قاشق چای خوری
وانیل نصف قاشق چای خوری
شیر 2 لیوان
هل نصف قاشق چای خوری
گلاب کمی
طرز تهیه :
ابتدا دو لیوان شیر را داخل ظرف استیل ریخته و روی حرارت ملایم می گذاریم.بعد در یک ظرف کوچک شکر، وانیل، ثعلب، هل را مخلوط کرده و داخل شیر میریزیم و سپس گلاب را هم می ریزیم و کمی هم می زنیم تا مواد خوب مخلوط شود . صبر می کنیم تا کمی سرد شود و بعد در فریزر می گذاریم.هر یک ساعت یکبار بستنی را از فریزر خارج کرده و خوب هم میزنیم تا بستنی حالت یخی نگیرد و نرم و یکدست شود.(این کار را چندین بار تکرار میکنیم) پس از چند ساعت که کاملاً سفت شد آن را از فریزر خارج کرده و میل فرمایید.