مزاج: در سوم گرم و خشک است.
خاصیت: تند و تیز، بلغم را از جا می کند، زداینده، بادشکن، ورم را فرو نشاند، زوائد را تحلیل می برد، زگیل های پوست رابرد، لکه ها را می زداید و در علاج بهک و برص ویژگی دارد، اگر آن را با سرکه مخلوط کنند داروی جوش شیری است، و ورم بلغمی و سخت را علاج است، و اگر آن را بر ورم قرحه بلغمی و گری چرکین گذارند مفید است، و اگر سیاه دانه را در روغن سرخ کنند داروی زکام است، و اگر سیاه دانه را یک شب در سرکه بخیسانند و سپس آن را بسایند و آن را بو کنند در علاج سردرد مزمن و کج دهنی موثر است و اگر آب پز آن را در دهان مضمضه کنند درد دندان را تسکین دهد، و اگر با چوب صنوبر آب پز شود و مضمضه شود در تسکین دندان موثرتر است، اگر سیاه دانه را بسایند و گردش را با روغن رقیق مخلوط کنند و به بینی کشند آب آمدن از چشم را باز می دارد، اگر سیاه دانه را بخورند یا بر ناف مالند داروی هر جانور و کرم کدو است، و اگر آن را زن چند روز تکرار کند حیض را باز می کند، و اگر با عسل گرم تناول کنند سنگ کلیه و مثانه را برطرف بسازد.
منبع: خواص داروهای گیاهی و حیوانی «گزیده ای از کتاب قانون ابن سینا و کتابهای طب سنتی»
نویسنده : حسین دریاب نجفی
فرم در حال بارگذاری ...